Feel the experience

Domotica

Wat kan domotica voor jou betekenen?

Veel mensen denken dat zij met domotica enkel de lampen aan- en uit kunnen zetten met hun smartphone. Dat is natuurlijk het beroemdste voorbeeld, maar er kan nog veel meer dan dat. Aan de hand van onderstaande voorbeelden willen wij je kennis laten maken met domotica, zodat je een beeld krijgt van de techniek die het leven van jou en jouw gezin comfortabeler en veiliger kan maken. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk. Een domotica systeem is altijd maatwerk, afgestemd op jouw wensen, behoeftes en leefpatroon. Mocht je gaan bouwen of gaan verbouwen, dan adviseren wij je om even stil te staan bij wat een domotica systeem je allemaal te bieden heeft.

Domotica huis

Zonwering

Ook de elektrische zonwering zoals rolluiken, screens, markiezen en uitvalschermen zijn een belangrijk onderdeel van een domotica installatie. Deze functioneren volledig automatisch afhankelijk van de zonnekracht, temperatuur, tijdstip, lichtopbrengst en jouw wensen. Gaat de zon ineens fel schijnen of gaat het regenen? Het systeem treft direct de benodigde maatregelen.

Audio/video

Haarscherp beeld en fantastische geluidskwaliteit uit jouw audio, in iedere ruimte en bestuurbaar vanaf iedere plek in huis. Altijd en overal je digitale muziekcollectie bij de hand. Met één druk op de knop kun je wegdromen bij je favoriete muziek of ontspannen genieten van een film of serie. Prachtig weggewerkte speakers of zelfs helemaal onzichtbaar. Afgestemd op jouw wensen en volledig geïntegreerd in jouw domotica systeem. Zo start en stopt de muziek automatisch in ruimtes als de badkamer of de hal. Staat er iemand aan de deur? Dan wordt het volume van de muziek aangepast en gaat je serie op pauze. Je hoeft het systeem niet zelf uit te zetten. Zodra je het alarm inschakelt zet jouw huis het systeem voor je uit. Het kan allemaal met domotica.

Verlichting

Stel jezelf eens voor dat je thuis komt, je komt aanlopen en de deur gaat automatisch open, als je binnen komt gaat de verlichting automatisch aan, rekening houdend met het tijdstip van de dag en welke ruimte je betreedt. Je loopt verder door naar de woonkamer, daar gaat de openhaard aan en op de achtergrond wordt je favoriete muziek afgespeeld. Ga je koken, of heb je een gezellige avond met vrienden? Beide activiteiten vragen om een ander licht. Met één druk op de knop kies je voor het juiste licht. Dit is allemaal onderdeel van een goed verlichtingsplan aangepast op jouw wensen. Met verlichting maakt je immers de sfeer in huis. Een geslaagde avond met één druk op de knop: De verlichting dimt naar het gewenste niveau, de verwarming gaat wat hoger, de gordijnen sluiten en de televisie gaat aan op je favoriete zender. Zo eenvoudig is domotica.

Klimaatregeling

Tegenwoordig stellen we andere eisen aan de klimaatregeling in huis. Waar we voorheen één thermostaat hadden voor het hele huis, is de wens nu vaak dat ruimtes individueel worden geventileerd, verwarmd en ook gekoeld. Maar wanneer je jouw klimaatregeling integreert in het domotica systeem gaat jouw klimaatregeling nog een stapje verder. Het huis zorgt voortaan zelf voor een aangenaam klimaat. Rekening houdend met je aanwezigheid en het weer. Waarom zou je ruimtes verwarmen of koelen waar op dat moment niemand is? Met een domotica syteem kun je ervoor zorgen dat de verschillende vertrekken in huis verwarmd of gekoeld worden wanneer je die gebruikt, terwijl de verwarming/airconditioning automatisch wordt uitgeschakeld als er niemand in het vertrek is. Zou het niet fijn zijn als in de winter jouw slaapkamer net iets warmer is wanneer je opstaat? Of dat de extra stille nachtstand van de airconditioning in de zomer wordt geactiveerd wanneer je naar bed gaat. Naast de nodige comfort heeft de integratie in het domotica systeem ook een positief effect op het milieu en je portemonnee. Domotica kan nog meer…..

Wellness

Domotica en Wellness gaan erg goed samen. Start alvast de bubbels van de jacuzzi of warm de sauna alvast op vanuit je luie stoel of zelfs vanuit de auto op weg naar huis. Via je smartphone of touchscreen kun je de temperatuur van de sauna in de gaten houden. Zodra de juiste temperatuur is bereikt weet het systeem dat je eraan komt. De muziek is al zachtjes voor je aangezet, net als de sfeervolle verlichting. Het genieten kan beginnen.

Beveiliging

Ook op het gebied van beveiliging kan domotica veel voor jou betekenen. Terwijl je heerlijk op vakantie bent, proberen inbrekers vaak hun slag te slaan. Rolluiken die dagen achtereen gesloten zijn en verlichting die iedere dag op precies hetzelfde tijdstip aan gaan, nodigen ongewenste bezoekers juist uit. Met domotica in jouw woning is dit verleden tijd. Het huis regelt vanaf nu alles voor jou. Terwijl je lekker op vakantie bent, zorgt het huis ervoor dat het eruit ziet alsof je gewoon thuis bent. Jouw dagelijks leefpatroon wordt door het huis nagebootst in tijden van afwezigheid. De rolluiken gaan omhoog en omlaag, de verlichting gaat aan- en uit en de gordijnen gaan open en dicht op tijden en in ruimtes waar dat normaliter gebeurt als je thuis bent. Deze aanwezigheidssimulatie wordt met één druk op de knop geactiveerd. Je loopt je woning uit en bij het inschakelen van het alarm gaat de verlichting uit, de verwarming op standby, sluiten de rolluiken en gaan de deuren in het nachtslot. Desgewenst wordt de elektriciteit van bepaalde stopcontacten uitgeschakeld. Dan detecteert het inbraakdetectiesysteem een poging tot inbraak. Niet enkel het alarm gaat af, maar alle lichten gaan aan, zowel binnen als buiten. Wanneer je beveiligingscamera’s hebt geïnstalleerd kun je de beelden direct op je smartphone of tablet bekijken. Zo weet je precies wat er zich afspeelt in en rondom de woning. Dat is pas beveiliging!

Tuin

En vergeet ook je tuin niet. De trend is dat de tuin steeds meer een verlengstuk van de woning wordt. En waarom ook niet? De tuindeuren open, de barbecue aan, een diner in de tuin tot laat in de avond en optimaal genieten van de zwoele zomeravonden. Het liefst nog met een achtergrondmuziekje erbij. Klinkt goed toch? Een van de belangrijkste sfeermakers in de tuin is de verlichting. Tevens draagt verlichting ook bij aan de veiligheid rondom jouw woning. Wanneer je gebruik maakt van verlichting in combinatie met domotica kun je bijvoorbeeld de verlichting automatisch laten activeren wanneer het buiten donker wordt. Heb je een barbecue? Met één druk op de knop wordt de bijpassende sfeerverlichting geactiveerd. Wordt het te koud? Dan gaat de terrasverwarming aan zodat je nog langer kan genieten van de mooie zomeravond samen met je vrienden of gezin. Maar ook op andere gebieden kan domotica een meerwaarde zijn voor de tuin. Moderne tuinen zijn tegenwoordig voorzien van nogal wat elektronica zoals een beregeningsinstallatie, tuinbeveiliging, voorzieningen voor de vijver, geluidsinstallaties etc. Door middel van Domotica kun je al deze techniek koppelen en via je smartphone of tablet aansturen. Ook vanaf het strand wanneer je op vakantie bent. Hoe handig en leuk is dat? Stel je bent op vakantie en de droogte in Nederland houdt aan. Pas de instellingen van de beregeningsinstallatie aan op je smartphone en je hebt nog steeds een prachtige tuin wanneer je thuis komt. Komt koning winter om de hoek kijken? Dan zorgt een opritverwarming ervoor dat jouw oprit nooit meer ijzig en glad is.

Een goed systeem begint bij de basis 

Aan de basis van een perfect uitgevoerde Slimme Woning staat een goed uitgedacht functioneel plan. In samenspraak met jou, de architect en andere, bij de bouw betrokken, partijen maken wij een plan. In dit plan staat zowel voor de gehele woning als per ruimte individueel beschreven aan welke voorwaarden de domotica installatie moet voldoen. Zo is vooraf duidelijk welke techniek er wordt gebruikt, maar ook wat u precies mag verwachten.

Showroom de Klein AV

Inspiratie en ideeën voor de slimme woning van nu. Dat is wat we je mee willen geven bij een bezoek aan onze instore showroom in Ewijk. Onder het genot van een goede kop koffie, in begrijpelijke taal en met behulp van herkenbare voorbeelden laten wij je zien hoe je jouw woonomgeving voorziet van maximaal comfort, gemak en veiligheid. Wil je ook ‘voelen’ wat wij bedoelen met comfort, gemak en veiligheid, maak dan een afspraak en kom langs in onze showroom.

Rob de Klein
Rob de Klein.

Ik wil domotica 

Bouw- of verbouwplannen en je overweegt domotica? Maar je weet niet waar je moet beginnen met alle informatie die online te vinden is? Dat begrijpen wij als geen ander, gezien de technische mogelijkheden eindeloos zijn. Wij beantwoorden met plezier al je vragen en adviseren je graag over de verschillende soorten domotica systemen en de best passende oplossingen voor jouw wensen en woning. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met onze domotica adviseur voor een professioneel advies op maat.

Heeft u vragen of wilt een afspraak maken?

Neem dan gerust contact met ons op!


Openingstijden showroom

maandag: Geopend op afspraak
dinsdag: 09.30 - 17.30
woensdag: 09.30 - 17.30
donderdag: 09.30 - 17.30
vrijdag: 09.30 - 17.30
zaterdag: 09.30 - 16.00
zondag: gesloten


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws!